Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 30 september 2012

Underifrån




Så kul!
Ni skulle sett mig i fredag när jag var och köpte snittisar.
Helg, ny städat och höstmys.
Jag älskar snittblommor och njuter av att sätta ihop en bukett. Under sommar halvåret plockar jag in blommor från trädgården och under den mörka årstiden botaniserar jag i varuhusen.




I fredags stod jag mol alena i kylrummet i blomster butiken och studerade blommorna....underifrån. Buketten blev kanske inte av den typ jag brukat välja men kul hade jag.


Resultatet ser du här, förutom en vit gladiolus som inte alls ville vara med :(
Som ni vet har vi målat taket vitt här hemma. Det är jätte fint, vitt och vitt. När jag låg på golvet och gosade med Tyra kom jag på att det kunde bli en del av under ifrån. Tycker dock att det ser ut väldigt obebott ut.

Tur att jag ser allt fram ifrån vanligtvis :)

Vi har också fotat underifrån. Klicka dig vidare och njut.
Ab imo pectore
And then there was!
A house with a view
Bara Sara
Creando
En grodmammas vardag
En och annan dag
Edith och jag
Galenskap och lite allvar
Gott och blandat
Handgjorda drömmar
Hem ljuva hem
Maria syr och så vidare
Me am die
Mitt hem är min borg
Mrs Stenlund
Nilssonska huset
Pantertantens passioner
Pastill
Piazzan
Sveas
Tant Emmas bravader
Queen of Kammebornia

Jag är så glad att ni vill vara med i vår utmaning. Har jag glömt att länka till dig? Lämna en ny kommentar så uppdaterar jag listan.
Kram Kristina

fredag 28 september 2012

Redan helg!


Hej fina du!
Redan fredag, fattar inte riktigt. Vart tog denna vecka vägen.


Kanske är det för att jag mår så bra, eller är det för att kalendern varit fullbokad, men hjälp vad vecka 39 sprungit fram.
Mätt och belåten efter en god lammkotlett, grekisk sallad, "penga potatis" och himmelskt god sås slår jag  mig  ner här i min lilla dator hörna. Barnen spelar fifa, maken slappar i soffan, disken är undan plockad och snart, snart ska jag också krypa i hop i soffan. Fredag!
Visst är det underbart. Den som inte anser att fredagen är veckans bästa dag borde tänka om......

Jag slutade tidigt i dag och tillbringade eftermiddagen med min fina far. Han kom hit och hämtade Tyra som ska bo hos dem i helgen. Egentligen, om sanningen ska fram hade jag glömt att Tyra inte kunde vara med oss. Vi ska på SM steg 1, bo på hotell och tillbringa hela helgen i handbolls hallar. Hum, inget för en hund eller hur? Morfar ringde för att .....ja det kan ju kvitta varför han ringde men, oj jag kom på att Tyra inte kunde vara med oss och så klart kommer far till undsättning. Vet inte hur jag skulle klara mig utan mina föräldrar och allt deras engagemang kring barn och barnbarn. De är helt klart bäst. Berättar det för dem ofta men........
Love you!

Nu vänner kryper jag upp i soffan, väntar på ok signal från Skavlan och somnar sedan gott.
Fredag visst är det härligt.

Hoppas du får en underbar helg!

Ps har du inte laddat ner Anders De la mottes GEIM ännu så gör det, eller läs boken. Så spännande och tänk värd på sitt sätt.
Kram kram Kristina

tisdag 25 september 2012

Vänner emellan


Ojämn tisdag = publicering av tema till fotoutmaningen.


Hej vänner!
Denna veckan är det varken jag eller min kära vän som bjuder er på ett tema att fundera över utan min kollega .
I berättade att när hon plockade in hallon från trädgården och nästan var färdig lyfte hon på en tjock gren och där under hängde massor av röda godingar. Framifrån syntes de nästan inte alls, men underifrån mmmmmmm.

Underifrån ja det vore något till Kristinas och Marias fotoutmaning tänkte hon då och ja varför inte.
Alltså fotar vi underifrån till på söndag.

Som vanligt gäller följande.
Få till en bild på veckans tema, publicera den på din blogg på söndag och länka till oss att du är med  i utmaningen.

Undrar du över något, är ny här eller bara vill tycka till så tveka inte. Klicka på kameran i högra fältet, titta under fliken fotoutmaning under etiketterna eller lämna en kommentar så hjälper jag dig.

Nu är det dags för middags fix.
See you later

Om jag var tjugo

Hello!

Det vimlade av ungdomar, cyklar och joggare när jag stavade mig fram genom Lunds innerstad i går kväll. Det tokregnade men det gjorde absolut ingenting. Jag gick i min egen värld och lyssnade på Anders De la mottes bok Geim.
Jag gick bla förbi två stora studentnationer och då kom som alltid, tankar om studentlivet till mig.
Om jag var tjugo i dag eller nej om jag fick vara tjugo igen då skulle jag bo på korridor. Studera inte bara till det jag ville syssla med som vuxen, utan även läsa bara för att det fanns något som lockade mig. Tänk att läsa en termin historia, en annan termin grafisk formgivning eller psykologi. Leva studentliv, festa till sent in på natten, vara med i spex, gympa på Gerdahallen, tillbringa massor av tid på biblioteket...........
Javisst det låter glamoröst men det är eftersom jag inte blandat in den skrala ekonomin eller alla de studielån som skall betalas.

Jag började på lärarhögskolan direkt efter gymnasiet, bodde hemma under mina studier och har inte mycket till lån så.............
Keep on dreaming

Vad skulle du gjort om du fick vara tjugo igen?

måndag 24 september 2012

Stavgång!

Hej vännen hur har du det i dag.


Jag steker lax, förhör lite läxor och laddar ner en ny ljudbok.
I kväll är det lång träning för killarna och då passar jag på att få till lite träning jag med.
Jag har periodvis gått med stavar och tycker att det är skönt. Nu är jag sugen på att köpa ett par nya, kan inte så mycket men det ska vara med någon pump effekt :)
Kan du något så tar jag tacksamt emot hjälp.

I morgon publiceras veckans tema till fotoutmaningen.
Inför det vill jag passa på att be om ursäkt. Jag tog mig inte tid att kommentera hos er allihopa förra gången och det känns inte rätt. Jag har tittat på på alla bilderna och nästa gång lovar jag bättring.

Ha en fin måndag!
Kram Kristina

söndag 23 september 2012

Härlig helg fylld av många timmar

Tänk
vissa dagar, helger eller veckor räcker tiden inte till. Det kvittar hur du gör så fattas du ändå någon timme.  Varför har bara dygnet 24 timmar, ja det har jag tänkt många gånger.

Denna helg hamnar i ett annat tänk. Jag har verkligen tagit vara på varje minut.......... eller inte. Jag har tagit dagen som den kommit utan några som helst måsten.
Visst vi hade gäster i går kväll och dess för innan hade jag bokat in ett skogsmöte med M. I dag var dagen full av handbolls matcher och disken efter gårdagen diskades inte undan av sig självt. Men tiden fanns ändå. Jag har lunkat runt i mys dress fram till lunch, ätit på stan, njutit av underhållande handboll och pratat med mina barn länge, länge i kväll. Jag har tom sett en film utan att somna av utmattning efter alla måsten.

Hur gick detta till då?
Framförhållning men framför allt mentala diskussioner med mig själv.  Vad är prio ett? Måste vi servera både något matigt till fördrinken och förrätt efter det? Kan jag trixa med efterrätten ett par dagar i förväg? Måste jag se alla dagens matcher eller räcker det med några.
Vad vill jag själv?
Hör ni, börjar jag så smått hitta tillbaks till balansen i vardagen eller har jag på ngt sätt snott åt mig ett par extra timmar denna helg.

Nu ska jag krypa ner i min säng och läsa klart min bok. Norah Roberts senaste bok har gjort att jag släckt senare än vanligt men vad gör det. Jag verkar ju ha gott om tid.

I morgon ny vecka med nya utmaningar.
sov gott min vän!

Ps mina duktiga handbolls killar åkte båda två hem med segern i sin ryggsäck. Storebrors match var en rysare ända in slutsekunden men det ordnade sig.
Lillebror är ganska så ny i sitt lag men hejades på ordentligt. Det blev flera mål och lagkamraterna är underbara. Tänk vad vi präglar våra barn genom vårt sätt att vara. Tränarna är så måna om killarna och det märks så väl, inte minst när man kommer in så som lillebror i ett samman svettsat lag med spelare som spelat länge med varandra.
Nu sover båda, lillebror i alla fall och i tvättmaskinen snurrar det runt svettiga blåvita match kläder. Visst är livet toppen!

Tjingeling!

fredag 21 september 2012

Livets goda

Hej min vän!
Äntligen fredag, äntligen helg. Som jag har längtat.
Efter mitt besök hos farbror doktorn fick jag ett antal tabletter som förhoppningsvis kan hjälpa mig att må bättre. Just nu mår jag sämre, i alla fall mår min mage sämre eftersom den inte är van vid medicin.  Hoppas på att detta bara är en övergångs fas.
Nog om detta!



När jag kommit hem från jobb i dag kom finaste brorsdottern förbi med present till faster.
Platt tv, eller ett ihopfällbart hus skojade vi om att det kunde vara men ack nej.
Vad var det då? eftersom hon är fyra år så kom hon inte med vinet, men med CHOKLADET. Äntligen får vi prova Marabous nya satsning.

Tack finaste Elin, det var gott. Kanske lite väl sött men en liten bit till kaffet i kväll blir kanon.
Nu ska vi laga till en god middag, krypa upp i soffan och ta helg. Killarna ska lana så dom ser vi väl inte så mycket av. Det får bli upp till mannen och mig om kvällen ska bil bra, ja Skavlan får också hänga med på ett hörn tycker jag. Antagligen blir det tidig sänggång då Lördagskvällen lär bli sen.

Ha en underbar helg fina du!
Kram Kristina

söndag 16 september 2012

Vatten


Hej min vän!
 Veckans tema passade mig perfekt då jag länge velat fotografera vatten droppar. Att det skulle vara så svårt trodde jag dock inte. Jag har tagit massor av bilder, är inte riktigt nöjd ännu men........



Jag placerade en skål med ett blått papper i botten  i köksvasken, lät kranen droppa och kameran klicka.....





visste du att:
vår jord består till 71% av vatten,
Varje människa består av mellan 55 och 78% vatten beroende på vår storlek,
Vi behöver få i oss mellan fem till sju liter vatten per dygn för att förhindra uttorkning. Detta tillför vi vår kropp med mat och dryck men vi rekommenderas dricka minst sex glas vatten per dag. 
Gör du det?

Som vanligt är det många härliga bloggare som hängt på vår utmaning.
Klicka in hos dem och tyck till!


A House With A viewab imo pectoreBara SaraCreando,En och annan dag, Edith och jag Galenskap och lite allvarGoda stunder - tokiga idéer, Hemma på sjuanJohanna Kaffepanna,  , Maria syr och så vidareMeam die,  Med liv och lust, Mrs StenlundPantertantens passionerPastill, SveasTant Emmas bravader och Trixyo

Nu ska jag, hjälp vad tjatig jag känner mig men ja, jag ska måla. Men du, snart är jag klar och det blir fin, fint. Ha en härlig Söndag.

Tjingeling!

lördag 15 september 2012

Lördagsmys med målarpensel och äpplekaksbak




 Hej, goddag, hallå!

Härligt med lördag! I dag har jag fått mycket gjort trots att jag egentligen bara myst runt här hemma.
Morgonen började med bullbak och långfrukost med familjen.
Sedan plockade jag fram målar penseln, satte på tv:n och fortsatte på vårt målarprojekt, som inte vill ta slut.......
Undertiden som jag målade lyssnade jag på intervjun med de modiga nyss hemkomna journalisterna Johan och Martin. Tänk vad mycket hemsk heter det finns i vår värld. I scen sätta en avrättning hua mig. Vi kommer nog att få höra mer om dessa två, kanske det tom kan bli i bokform.
I kväll ska vi på kräftskiva, det ska bli både gott och trevligt. Mitt bidrag till festen blir äpplekaka. Jag hittade  ett gottigt recept i Allt om mat med vit choklad och maräng.
Hundrunda och vatten fotografering har jag också hunnit med och nu ska jag ta ett långt bad.

Se you !


torsdag 13 september 2012

Nyttigheter





Vi i Sverige äter 87 kg kött per person och år. Jag älskar kött. Vi äter nyttigt, försöker äta vegetariskt och någon fiskrätt per vecka. Vi är noga med vilket kött vi köper, dessutom jagar maken så det finns mycket vilt i frysen. Men 87 kg..... fattar du :)

Detta måste blandas ut med andra nyttigheter eller hur. Sallader, mycket grönsaker och rotfrukter så klart men CHOKLAD är icke att för glömma.
Jag har en förkärlek för det alldeles vanliga marabou chokladet. Kallt ska det vara och ätas tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk. Mmmmmmmmmmm marabou

På facebook såg jag en vän som köpt vitt marabou. Spännande tänkte jag, men efter att ha dammsugit alla mataffärer i min närhet är jag fortfarande utan vitt choklad. Men det gör ingenting då jag hittade en annan sort som lätt toppar listan.
Vanlig marabou fylld med typ kladdkaka och någon krisp. Så god.

Nu ska jag på mysfika hos Maria.
Se you!


onsdag 12 september 2012

Gurkstubbar

Hej mitt i veckan!
Efter att ha tagit typ 200 bilder på vatten tänker jag nu krypa ner i min säng. Mitt tålamod är det inget fel på, men kamera kunskaperna verkar det vara värre med..............
Men skam den som ger sig, det är ju ett par dagar kvar till söndag.

Innan jag klickar bort sidan vill jag puffa lite för dessa godingarna. Kanske något till helgens mys.

Gurkstubbar

Så goda till lilla drinken, på buffén eller som en förrätt.
Vill du testa något nytt i helgen. Skriv då upp dessa ingredienser på din handlelista.

Gurka :)
Lufttorkad skinka
Philadelphia ost
Stenbitsrom
Hackad dill
Rödlök

Blanda samman ingredienserna efter smak. Klicka ut en bit röran på en bit skinka. Rulla ihop och placera på en två cm tjock bit gurka.

Nu ska jag sova gott och drömma om........

Se you!

tisdag 11 september 2012

Vänner emellan

Hej du fina vän!
Vissa dagar betyder du mer för mig än andra. Ibland hinner jag inte kolla runt men du finns hos mig ändå, andra dagar kan jag klicka mig runt länge, länge. Läsa och begrunda, få tips och idéer. Med dig kan jag stöta i vått och torrt. Tänk vad vi är många som hänger här.
Så vänner emellan.......... nu är det dags för ännu ett tema i vår utmaning, visst hänger du på.
Upplägget är som vanligt. Klicka på kameran till höger eller läs mera under etiketten  fotoutmaning om du undrar över något..

Temat denna gång är H2O Maria tyckte förra gångens tema " sommarens sista " var svår, hum jag tycker nog att detta kan bli en svår nöt att bita i.

Gör som vanligt lämna en kommentar här om att du är med. Ta en bild och publicera den på söndag.

Nu ska jag krypa upp i soffan med min bok, dricka te och mysa med de mina.

Krameli kram Kristina



måndag 10 september 2012

Att skoja till det lite på en måndag




 Hej vännen!
Måndag kväll och en ny vecka har dragit igång. Vardagskvällar  innebär träningar, läxläsning och taxi verksamhet. Vi har kommit på att det inte är helt fel att ha träningen inne i stan. Det blir härliga stunder i bilen med pojkarna. I kväll var träningarna ganska så synkade så jag stannade hemma och lämnade över till maken. När barnen kom hem hade jag fixat mannagryns gröt och dukat fin fint till dem.
Ska du ha gäster, kommer Maria eller, var lillebrors kommentar när han kom innanför dörren. Nej fin porslinet och de tända ljusen är till er. Mysigt att få skoja till det i bland.

I dag har jag haft fullt upp. Först ett långt besök hos farbror doktorn och sedan en eftermiddag med besök av skolinspektionen. Hjälp vad många frågor de hade till oss. Men kul var det och efteråt kände jag en sådan glädje över mitt yrke, min kunskap och  allt vad det ger till våra yngsta medborgare - vår framtid vilar i deras händer och ja, jag känner mig trygg.
Besöket hos farbror doktorn får jag nog smälta lite innan jag delar med mig av mina tankar med dig.

I morgon är det tisdag och dags för veckans fotoutmanings tema och hos oss väntar familjeråd och tisdagsläsning. Jag vet att jag inte uppdaterat er men, mer om det i morgon. Nu ska jag se på film.
Liza Marklunds " En plats i solen "
 ner bäddad i sängen med en kopp te på nattduksbordet och min käraste bredvid mig.

Se you!

lördag 8 september 2012

Jasså du bloggar.

Hej Lördag!
En ledig dag utan några som helst måsten. Jag har nyss satt in två bröd i ugnen och tre fulla plåtar med småkakor väntar på att få stoppas ner i burkar.
Familjen kan inte få nog av dessa godingar smaksatta med stött kardemumma.


 Jasså du bloggar hördes bakom min rygg härom dagen i affären. Ja svarade jag lite blygt. Du skriver underbart och jag blir lika glad varje gång det finns ett nytt inlägg.  Du skriver tänkvärt och jag spinner vidare på det jag läst en lång stund efteråt.
Hjälp vad glad jag blev. Det är precis så jag vill att det ska vara. En dröm jag har är att någon gång få publicera en krönika i en riktig tidning. Skriva tänkvärda ord som berör även andra än mig själv.

När jag kom hem berättade jag glatt om de fina ord jag fått höra i affären och kom då att tänka på Ikas frågor om bloggandet. Det var ett tag sedan och jag har helt glömt svara men, nu........

När jag började blogga för snart fyra år sedan var min första tanke att skriva om mina ambitioner som mamma. Skriva ner tankar och funderingar om barnens utveckling och framför allt om min utveckling som mamma. Barn och deras utveckling ligger mig varmt om hjärtat men vår utveckling som förälder måste också hänga med för att det ska fungera. Jag tänkte mig att vara helt anonym, inte berätta för någon om mitt skrivande och bara ha det som ett forum för tankar delade med människor jag inte känner.
Det blev inte så och jag förstod ganska snabbt att det inte gick att vara helt anonym i mitt skrivande, men fortfarande blir jag lite fundersam när jag får höra att den eller den har läst min blogg.

Min blogg, ja det är min blogg även om den finns tillgänglig för alla. Jag sköter om den som mitt lilla barn, är noga med vilka texter och bilder jag publicerar. Det ska vara fint, enkelt och städat.
Hade jag börjat blogga idag hade min blogg fått ett helt annat namn men nu är jag "mamma med ambitioner"
Jag har fortfarande många ambitioner, de flesta är numera bara mina ambitioner men, mamma är jag ju ändå.

Jag är så glad över att vara bloggare, jag har skaffat mig massor av vänner, de finaste av vänner som stöttar och uppmuntrar i alla väder. Ni är för goa och jag önskar jag kunde krama er allihopa. Vissa av er har jag nästan daglig kontakt med, andra kommenterar jag hos någon gång ibland. Det finns bloggar jag läser men aldrig kommenterar hos, det finns bloggar där jag bara skummar texten, men tittar mera på bilderna.

Jag har inte så många kommentarer hos mig och det fanns en tid då jag funderade över det. Jag kunde ju se i statistiken att jag hade många läsare men varför kommenterade de inte?
Jag är ju själv inte någon flitig kommenterare så det är väl svaret.

Är kommentarerna viktiga för dig?
Hur läser du bloggar?
Kommenterar du allt du läser?

Ja nu vill jag ha lite feedback. Kommentera nu och berätta vad du tycker om min blogg. Vad vill du jag ska skriva om, vad saknar du, är det viktigaste texten eller bilderna.

Kom igen!
Kramis

tisdag 4 september 2012

Tisdags funderingar och familjeråd.


Hej på dig min vän!


I dag har jag slutat tidigt, redan klockan halv ett kunde jag tacka för mig och bege mig hemåt.
Efter gårdagens migrän är jag fortfarande trött så jag sov faktiskt en stund. Visst är det skönt med en eftermiddags lur.

I dag funderar jag över rutiners vara eller icke vara. Vi är ju alla olika och har olika behov av rutiner sömn, mat, träning och umgänge för att nämna några.
Min familj mår bäst när det är ganska så upp rutat, eller jag och min man mår bäst så i alla fall. Barnen är ju invanda i våra rutiner men det känns som om de skulle anamma dem även utan oss.

Med större barn krävs andra rutiner än med små. Båda pojkarna tränar nu handboll i Lund och vi kör dem dit flera kvällar i veckan. De behöver äta innan träning, ha koll på läxor och träningskläder. Tider och platser skall checkas av, då de för säkerhets skull tränar i olika hallar och vid olika tider varje gång båda två.
Maken och jag hörs av via telefon, planerar och går igenom kvällen.
Väl hemma igen är det kvällsmat och läxläsning.
Utöver killarnas träning och matcher finns ett annat liv med jobb möten, födelsedagar, fester,  och mys med vänner.

Barnen hjälper till hemma med div hushållsbestyr, tömmer diskmaskinen, dammsuger och går ut med hunden?
Hur mycket tycker du att barnen skall vara delaktiga i vardagsbestyren?
Hur gör ni för att få ihop det på bästa sätt?

I kväll ska vi ha familjeråd. Vårt första :)
Dessa frågor kommer att finnas med, men även vart vi ska åka på höstresa och hur deras tankar går kring tisdagsläsning och våra fredagsmiddagar.
Det ska bli spännande, jag har fixat fika och lillebror säger att han har en väldigt viktig fråga under övrigt.

Nu ska jag steka köttbullar.
Tjingeling!

måndag 3 september 2012

Löddeköpinge plantskola

                                                  Ännu är det inte försent.....


Hittade dessa bilderna när jag gick igenom sommarens alster. En dag i juli besökte Maria och jag denna fina plantskola i Löddeköpinge / Skåne. Har du inte varit där och har vägarna förbi, så ge dig själv en stunds njutning bland växter och trädgårdsinredning.
Hur coolt är det inte att ha en gammal dörr lutad mot ett träd eller nåt.



Jag som älskar murgröna fastnade för detta arrangemanget. Vatten i trädgården är något jag vill slå ett slag för, det är så mysigt att sitta och titta på småfåglarna när de badar.


Ännu mera murgröna, här tillsammans med en gammal stol. Jag har en gammal stol i min trädgård som jag klätt med mossa. Kanske denna variant kunde stå bredvid.



Buddan, hum, ännu har jag inte lyckats vänja mig vid henne men vem vet, däremot gillar jag hyllornas konstruktion och tog bilden mest för att kunna visa maken.



I Lördags sa vi formellt tack och adjö till sommaren då vi gick in i den första höst månaden, men i dag skiner solen och det är riktigt varmt. I ugnen puttrar en lasagne och det blir nog middag i bersån.
Ha det bäst fina du!
Krameli kram :)

söndag 2 september 2012

Sommarens sista!



Här kommer mitt bidrag till "sommarens sista"
Alla mina killar fyller år i samlad trupp Storebror den 20 augusti, lillebror den 1 september och maken i dag den 2 september. När "kalasande" är av bockat får hösten gärna ta vid. Jag som är en höst och vinter älskare sörjer inte att det blir mörkt om kvällarna, tvärt om. Att kura i hop sig i soffan, tända ljus, bjuda på mustiga grytor, elda i spisen och vara tillsammans inomhus, mmmmmmmm.

Klicka dig gärna vidare till dessa goa bloggare och njut av deras tankar och bilder om sommarens sista.

creandoGalenskap och lite allvarGoda stunderEn och annan dagLe petit jardinMaria syr och så vidareMeam die,Tant Emmas bravader

Hos fina Maria som fyllde 40 i går, GRATTIS, GRATTIS hittar du fler sidor att klicka dig vidare till. Ha en mysig Söndag

Disk, extra bord och stolar är bort trollat,  presenter har plockats undan så nu ska jag lägga mig igen en stund. Läser Marie Jungstedts nya roman och den lockar till läsning mest hela tiden.
I eftermiddag är det handboll och kvällens middag skall avnjutas på restaurang. Det känns som en helt ok söndag :)

Kram till dig!